style brick road: INTERVIEW. Bubu with love

Wednesday, 3 July 2013

INTERVIEW. Bubu with love

Od mali milijun mladih hrvatskih kreativaca kojima smo trenutno okruženi kroz medije i na društvene mreže zaista se rijetko dogodi da se na prvi pogled iskreno zaljubim u rad nekog od njih. Prije nekoliko mjeseci to se dogodilo potpuno spontano (uostalom kao i sve prave ljubavi! :P) – u odličnom concept storeu Iggy! Pregledavao sam što je novo došlo i naišao na dio s prekrasnim dugim košuljama koje su me neodoljivo podsjećale na kaftane glumica iz popularne serije Dinastija. Zatim sam na istom štenderu pronašao najslađu bijelu majicu (koja je nažalost za mene, ali nasreću za cure, imala veliko srce na leđima) koju još uvijek želim u muškoj verziji! Pitao sam Iggy čije su to stvari i tad sam se upoznao s Bubu with love.
1. Bubu with love je…
Mala radionica snova dizajnerice Tare Turković.

2. Otkad ljubav za modom?
Ovim poslom bavim se od malih nogu u smislu obrazovanja i učenja, a ozbiljno zapravo vrlo kratko, tek dvije sezone. Volim reći da su sve to bile godine inkubacije dok zapravo nisam shvatila što želim i našla način kako da to izvedem!
3. Kako je krenula priča zvana Bubu with love?
Zapravo je krenulo Rotaractovim FashionAidom (op.a. dobrotvorna modna revija koja se održava svake godine) te otvaranjem Iggy concept storea koji me zapravo povezao sa stvarnim svijetom.

4. Najdraži BWL trenutak?

Ne bih mogla izdvojiti najdraži trenutak jer mi je svaki novi dan baš to. Ipak -  hlačice u editorijalu posljednjeg broja magazina Elle, tvoje javljanje (< 3), svakodnevno lajkanje stranice ili pak trenuci kad poznanici ili prijatelji povežu Bubu i mene pa bude: ''Aaaa - to si ti!''. Uz sve to dodala bih i predivan članak Ane Bacinger za Fashion.hr. Mogu reći da još samo čekam trenutak kad ću nekog nepoznatog na cesti vidjeti u svom komadu. Onda će sve sjesti na mjesto!
5. Kako se kreću cijene i gdje se može kupiti?
Cijene se kreću uglavnom od 100 pa sve do 1000 kuna, a primjerci se zasad mogu kupiti u Iggyu (LINK) ili naručiti na našoj stranici (LINK).
 6. Najpopularniji BWL komad?
Primijetila sam da se iz zimske kolekcije izdvojio Medo kaput, veste i prozirne košulje, a iz proljetno-ljetne Bubice hlačice, duge košulje i kaftani, te redizajnirani kratki jeans.

.
7. BWL predstavlja doista specifičnu nježnu i estetiku - kakve su reakcije tržišta?
Što se tiče reakcija, mislim da su zasad pozitivne. U malo vremena dogodilo se puno toga i zapravo sam vrlo zadovoljna nacinom na koji se prica odvija, a istovremeno i nestrpljiva.

8. Planovi o muškim kolekcijama?
U zimskoj kolekciji izdali smo nekoliko uniseks sakoa i hlača, a i stalno dobivamo upite pa se nadamo iskupiti se na jesen!
9. A kamo dalje?
Kamo dalje? U nove radne pobjede u nadi da će se Bubu svima uvući u ormare kako bi pokazali da robica nije bauk, da je samo treba znati popasati/poštelati po sebi, svom karakteru i izražaju. Ona mora izgledati i biti udobna! :)
photos_Erva

more info on Bubu with lovefacebook.com/BubuWithLove

xxxx

D.