style brick road: the fashion of the London town.

Wednesday, 26 September 2012

the fashion of the London town.

Nastavljamo s Londonskom sagom...


Kao što sam rekao u prošlom postu (LINK), u nekoliko postova ću Vam prepričati svoja najdraža mjesta u Londonu. :) Danas će na red doći malo više mjesta, ali s jednom zajedničkom spojnicom. :D

To su 'Fashion spots' u Londonu koje osobno smatram zanimljivim i značajnima, tamo gdje se inspiriram, gdje vidim zanimljive ljude i možda naučim nešto. U ovom postu to su prva 2 dva mjesta s liste (bez posebnog redoslijeda!)- potpuno su različita, a zapravo se slični ljudi okupljaju.

1. Covent Garden 
Cijeli ovaj 'kvart', a osobito Covent Garden Market gdje su situirano mnogobrojni dućani (npr. Kurt Geiger) mjesto je gdje se skuplja mnogo mladih (uz hrpu turista naravno). Ovo je izrazito IT mjesto gdje možete vidjete prekrasne djevojke u skupoj odjeći da izgledaju jednostavno i bezbrižno, a opet stylish, . Također se u blizini nalazi i Pineapple plesni studio što Vam garantira hrpu plesača sa zanimljivim stilom, a Covent Garden je prepun i Second hand shopova (definitivni favorit je WOW Retro). Cijela energija koju šire ulični zabavljači doprinosi tom predivnom 'arty' filingu. Tube station: Covent garden. 
Ocjena: 5 za inspiraciju, 3+ za shopping, 5 za hranu (Ladurée!!)

2. Portobello Road
Kao što i sam naziv kaže, to je jedna duuugačka cesta tokom koje se nalaze štandovi, dućani, restorani, kafići... Apsolutni raj za ljubitelje vintage stvari (od namještaja preko nakita do odjeće) mjesto je gdje možete pronaći odlične i jedinstvene komade pravog nakita (ne bižuterije) za dobre cijene, a ako ste malo gadljivi po pitanju starih stvari, gotovo svi trendovi su 'na prodaju' na Portobello Roadu. Ono što cijeli London nosi, tamo se nalazi na svakom drugom štandu  (npr. 'tank tops' s digitalnim printevime svega i svačega, ručno šivani turbani (skoro sam si uzeo jedan koliko su chic), raznobojni nakit od perlica...). Ono što Vam ja savjetujem i što sam već hrpu puta dokazao kao činjenicu- NE KUPUJTE NOVE STVARI ODMAH NA POČETKU PORTOBELLA. U 100% slučajeva (barem mojih do sada) identične stvari su i više nego duplo jeftinije na samom kraju Portobella (npr. apsolutno ista majica, istog proizvođača kupljena za 5 funti umjesto za 10 kao na svim ostalim štandovima). Najam je skuplji na početku tržnice tako da su i cijene proporcijalne. Također, na kraju Portobella nalaze se hrpetine štandova sa second hand odjećom za cijene koje su niske i za naše standarde (npr. štender s jaknama od prave kože za 5 funti- neprežaljeno, ali bilo je predposljedni dan i nije mi više stalo u kofer). Također, kada je riječ o vintage/second hand stvarima- ne vrijedi ovo pravilo da se stvari kupuju na kraju Portobella- ako vidite štand koji nudi sav vintage nakit za 5 funti, nemojte to zanemariti jer bi Vaš željeni komad mogao nestati u par sekundi. ;) Tube station: Notting Hill (koji je oisto prekrasan tako da se nakon šopinga možete prošetati kvartom s jako skupom kvadraturom i prekrasnim kućama) ili Ladbroke Grove- nakon što izađete iz tube stationa, samo pratite masu (doslovno!) i za čas ćete se naći na pravom putu. 
Ocjena: 5+ za shopping, 4 za cijene (nije jako skup, ali ima i jeftinijih mjesta u Londonu, a to ćete saznati u jednom od idućih postova)

3


That's all folks. For now OF COURSE! :D

xs

D.

p.s. 27. izlazi Storybook u kojem se nalazi mini editorijali s 5 hrv. blogera (guess who's in it! :P).

3 comments:

  1. wow,odlične fotke! mislim da mi trebaju svi oni fotići i smeđa torba :D

    ReplyDelete
  2. Ako ću ikad posjetiti London prvo idem u Portobello! :D Pravi raj za mene. :D

    ReplyDelete
  3. London <3 predivne fotke!

    ReplyDelete

please don't spam, it's so 2010