style brick road: don't you know, things can change, things'll go your way. if you hold on for one more day.

Sunday, 8 April 2012

don't you know, things can change, things'll go your way. if you hold on for one more day.

Sretan Uskrs svim stajl brik rajderima koji ga slave! ˆˆ //  Happy Easter to every person that celebrates it! ˆˆ


Neću puno duljiti jer Vam donosim odličan uskršnji poklon- INTERVJU! ˆˆ
I to ne bilo s kim. S jednom od mladih nada hrvatskog dizajna, zgodnom i talentiranom Sonjom Lamut. Sonja je svoju posljednju kolekciju prikazala na nedavno održanom CAP-u. (za više info kliknite OVDJE :). Gotovo svi su pali na noge kada su na pisti bile manekenke odjevene u La Soel by Sonja Lamut (ime brenda ˆˆ) kreacije. Ja sam bio prvi koji je oduševljeno vrištao na defileu.


A znate zašto?! E, pa zato što smatram da hrvatska modna scena ima mnogo (možda malo i previše) kreatora visoke mode (ilitiga wannabe 'haute couture'-a) što nije uopće loše, ali nedostaje onaj pravi moderni 'fashion-forward' ready-to-wear. Naravno, postoje Elfsi kao jedni od najuspješnijih hrvatskih brendova koji su zaista stvorili vlastitu industriju. Ali, što je s ostatkom ekipe željne drugačijeg stila?
Eh, tu dolazi na red moja sugovornica gđica Lamut.
Ovo je, naravno, samo moje mišljenje, a sad intervju da i Vas probam uvjeriti. ˆˆ


1. Style-brick-road: Draga Sonja, za početak, kako se osjećaš nakon što su se smirili dojmove od tvoje druge velike revije i odličnih kritika?
Sonja: Ja bih prije rekla, nakon moje prve velike revije. Ovaj put sam radila pod opterećenjem, koje je izjelo svu moju dobru i zdravu energiju, a koju su mi dobre kritike vrlo brzo obnovile i povratile. Uživam, ništa manje od toga :)2. SBR: Koja te kritika najviše oduševila, a koja najviše povrijedila?
S: Nije bilo kritike koja me povrijedila, što ne znači da nije bilo onih koji su se namrgođeno obrušili na moj rad, samo nisu izašle iz usta, čije bi riječi umanjile moje zadovoljstvo i nagrizle sve ono dobro, koje je moj um u tim trenucima uživao.
Oduševila me gomila pozitivnih povratnih informacija, još dok su cure spremljene čekale početak revije u backstage-u, kao i one neposredno nakon revije.3. SBR: Opiši nam inspiraciju za posljednju kolekciju koju svi obožavamo. <3
S: Naziv kolekcije je LOVE MORE. Proganjao me motiv tog praznog srca, valjda sam previše nailazila na takve "slučajeve". Imala sam neke ideje kako napuniti to prazno srce (koje će možda i ići u realizaciju), ali na reviji bi bilo neprimjetno.


4. SBR: A sada malo o ‘povijesti’… Tko je Sonja Lamut?
S: Dijete Vinkovaca, nogometaš u usponu, zanesena gimnazijalka, grafički dizajner, modni dizajner.


5. SBR: A kako je započela ljubavna priča tebe i modnog dizajna?
S: Postoje, spremljene pod mojim krevetom, neke naznake iz ranog osnovnoškolskog razdoblja, da je to tinjalo u meni. Iako to izgleda svakako, samo ne obećavajuće :) O svim drugim interesima i željama sam govorila više nego o modi. Sjećam se da sam rekla mami da želim biti vatrogasac, ali da želim biti modni dizajner, to se ne sjećam. Čudno. Samo znam, kada sam upisala grafički dizajn, postala sam sigurna da želim modu, za ozbiljno.

Model iz prošle Sonjine kolekcije za jesen/zimu 2011.
6. SBR: Osim odličnog dizajna, možeš se pohvaliti i odličnim izgledom. Jesi single? :P
S: Hvala na komplimentu, u vezi sam. :)


7. SBR: Opiši svoje dvije mane i dvije vrline?
S: Ajoj :D Ja sam kao Krašev pepermint (čokoladni okus u srcu bombona), tako nekako.

8. SBR: Internacionalni uzori u modnom dizajnu? A domaći?
S: Ne znam da li bi to nazvala uzorima, ali imam faze zaljubljenosti/ zanesenosti nečijim radom. Marc Jacobs je od početka moja tiha patnja, ali uz njega imam još par simpatija, polusimpatija...
Od domaćih, osvojila me Madame Demode, i ne pušta.


9. SBR: Opiši estetiku brenda svojeg brenda SOEL by Sonja Lamut u jednoj riječi? 
S: Neodoljiv. :P


10. SBR: Inspiracija?
S: Inspiracija su mi ljudi. Pjegice na licu, razmak među prednjim zubima, pune usne, nevidljive ili pak guste obrve, blijeda put, ispijeno lice, klempave uši, razne siluete, ali i razni stilovi. Detalj je dovoljan za pokrenuti proces.


11. SBR: Planovi (i želje) za budućnosti?
S: Zasad se želim približiti i zadovoljiti domaću publiku, te svakom revijom povećati broj ruku koje će se otimati za moje komade odjeće ;) Naravno da su planovi i želje ogromni, idem korak po korak, vjerujem u to što radim i nadam se najboljem! To i je ono što me nagoni naprijed.

Model iz prošle Sonjine kolekcije na CAP-u za jesen/zimu 2011.

12. SBR: Kako se kreću cijene tvojih komada i gdje se mogu kupiti?
S: Krenula sam s cijenama za koje mislim da su pristupačne baš svima. Želim da se moji proizvodi nose, da se ljudi dobro osjećaju u njima. Želim djelovati na obostrano zadovoljstvo!
Zasad je jedina mogućnost da mi se jave putem facebook-a (OVDJE), svi oni koji žele vidjeti, probati, kupiti nešto iz moje kolekcije pa se dalje dogovaramo detalje.

13. SBR: Za kraj, možeš li mi dati neku exkluzivu ili dobru najavu?
S: U potrazi sam za prostorom, koji bi trebao poslužiti kao moj showroom. Ideje za iduću kolekciju čekaju samo realizaciju. :) Postoje i neki dodatni planovi, o kojima još ne bih, dok ne "stanu na noge". Bit ćeš informiran na vrijeme :D !


Hvala puno, Sonja!! Želim ti svu sreću!!! :***** A vi, najdraži stajl brik rajderi, nadam se da Vam se sviđa Sonja i njezin dizajn jer sam ja definitivno fashionably in love! :PP Čekirajte Sonju na njezinom fan pejđu: OVDJE ili kontaktirajte na la.soel@gmail.com.

photo credits. myself, psycho-couture, cro-a-porter.


nakit za reviju LOVE MORE (SS 2012): Etoile de mer, a torbe: Torbica mica.


xs


D.


p.s. I'm sorry guys for the missing english version of the interview, but I really can't see a point in translating this interview. :D Sorry if there's anyone angry. ˆˆ

2 comments:

  1. Amazing photos and clothes!

    http://style-trigger.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Fotke za 10. Sretan ti Uskrs :***

    ReplyDelete

please don't spam, it's so 2010